3 tipy, jak zkrášlit interiér kamennou mozaikou

Mozaiky z přírodního kamene i nadále zažívají boom a zdobí vnitřní prostory bytů, rodinných domů i komerčních objektů. A přestože historie jejich využití sahá do dávné minulosti, díky originální textuře a bohatství tvarů se dokonale vyjímají také v moderních interiérech. (Nejen) naši zákazníci přitom volí kamenné mozaiky nejčastěji do koupelen, kuchyní, ale i restaurací či prodejen.

1. Proměňte svou koupelnu v lázněNH212

Jako v antických lázních si budete připadat, kdykoli vstoupíte do koupelny vyzdobené mozaikou z pravého mramoru. Tato hornina vyniká noblesním vzhledem, originální texturou a na výběr máte z mnoha tvarů – od obdélníků přes čtverečky až po šestiúhelníky a další. Mozaikou nejčastěji obkládáme stěnu kolem umyvadla nebo vany, odvážnější ji instalují na stěny a podlahu sprchového koutu. I díky typicky šedému zbarvení mramoru můžete dosáhnout zajímavého kontrastu s bílým umyvadlem a vanou. Po finálním spárováním musíme mozaiku důkladně impregnovat, a tím zajistit ochranu před nasáknutím a zašpiněním. 

2. Kamenná mozaika v kuchyni zpříjemní (nejen) vaření

Kreativity není v kuchyni nikdy dost. S pomocí mozaikového obkladu vykouzlíte dílo, které vám každá návštěva zaručeně pochválí. 

A kam tedy mozaiku v kuchyni umístit?

Obvykle jí obkládáme stěnu nad kuchyňskou linkou, a to v rozsahu a tvarech, které vám budou po chuti. Vyhrát si můžete také s barevným dezénem. Při rozhodování o konkrétním odstínu a tvaru však myslete na celkovou kompozici vaší kuchyně, včetně nábytku, skříněk, spotřebičů, dřezu apod. Naše kamenné mozaiky zútulní váš prostor, ať už zatoužíte po barevném kontrastu, anebo vsadíte spíše na harmonický soulad.

3. Přírodní kámen umí zútulnit bydlení i dobře reprezentovat NH211

Moderní člověk hledá nové a nové cesty, jak vrátit přírodu do svého života a domova. Není tedy divu, že pro dekoraci interiéru obývacího pokoje, kanceláře nebo restaurace s oblibou volíme právě obklady a mozaiky ze skutečného (nikoli umělého) kamene, jako jsou mramor, břidlice, žula, kvarcit apod. Kamenné mozaice to obzvláště sluší při obložení krbu a rohových prvků v obýváku, vstupní hale nebo recepci firmy či hotelu. V e-shopu Aflistyle.cz s širokým sortimentem se vaší fantazii rozhodně meze nekladou!

Co je dobré vědět před nákupem mozaiky do interiéru?

Připomeňme si základní fakta o kamenných mozaikách, která vám usnadní výběr:

  • mozaiky jsou vyrobeny z pravého kamene, mramoru, tj. nejedná se o napodobeninu
  • instalovat je lze na stěny, podlahy a další rovné, stejně jako zaoblené plochy
  • vybírat můžete z pestré škály geometrických tvarů a barevných odstínů
  • impregnací mozaiky minimalizujete riziko poškození vlivem vody, vlhkosti, výparů a žáru
  • mramorové mozaiky disponují vysokou odolností a dlouhou životností (při správné údržbě)
  • s montáží mozaiky vám rád pomůže náš vyškolený pracovník