Ve dnech 29. 3. - 2. 4. 2024 je naše provozovna uzavřena.

Jak vyrobit rohové prvky kamenného obkladu?

Obkládání rohových prvků kamenným obkladem

V případě potřeby obložení rohových prvků kamenným obkladem si můžete vybrat z naší nabídky již hotových rohových obkladů na našem e-shopu alfistyle.cz nebo si je můžete vyrobit řezáním klasického kamenného obkladu.

 

  • Použitím našich rohových obkladů vytvoříte roh, který vypadá přirozeněji. Jedná se o 2 speciálně upravené kusy obkladu, které se do sebe vkládají a jejich přesah je lámaný a má tak nepravidelný tvar. Montáž je jednodušší, rohový obklad se nemusí již nijak upravovat.

               1                                                       2

  • U druhého způsobu, tj. roh vytvořený řezáním klasického obkladu, je výhodou, že roh je tvořený z jednoho kusu obkladu, takže se zachová jeho struktura. Roh je pak ostrý a má pravidelný tvar. Montáž takového rohu je náročnější z důvodů řezání obkladu.

 

                                                                              3

 

POSTUP VÝROBY ROHOVÝCH PRVKŮ ŘEZANÝCH POD ÚHLEM 45°.

K vytvoření rohů přírodního obkladového kamene pod úhlem 45° (nebo dle potřeby) můžete použít úhlovou brusku s diamantovým kotoučem nebo stojanovou řezačku na kámen. Řezačka je díky možnosti nastavení úhlu řezu a nižší prašnosti vhodnější. Prašnost při řezání však můžete také snížit metodou „na mokro“.

1. Obkladový panel, ze kterého chcete roh vytvořit, podélně rozřízněte a následně proveďte řez pod úhlem 45°. Pro výrobu rohu použijte jeden obkladový panel, který rozříznete na 2 části, vždy však na jiném místě. Nevniknou Vám tak ve svislé rovině pravidelné spoje (viz. obrázek). Díky různým délkám rohových prvků docílíte přirozenějšího vzhledu a návaznosti mezi oběma stěnami.

                        4

2. Na obrázku níže je znázornění řezů jednotlivých obkladových panelů.

5

3. Po rozříznutí obkladového panelu je třeba provést řez pod úhlem 45° na každé vzniklé straně po rozříznutí.

     6

4. Dodržením postupu Vám vznikne roh obkladového panelu, který můžete nalepit na připravený podklad.

                            7