Tipy, které vás ochrání před zbytečně vysokými náklady za teplo

Tipy, které vás ochrání před zbytečně vysokými náklady za teplo.

2021_Februari_095

Topná sezona se nezadržitelně blíží. Při současné energetické krizi může být pro mnohé z nás účet za energie zásadním zásahem do rodinného rozpočtu. Teplo z domu uniká nejčastěji okny, dveřmi nebo podlahou. Designovou modernizací a kvalitním řešením však můžete ušetřit i tisíce korun ročně. 

Abychom i v chladném počasí zůstávali v teple domova bez vysokých nákladů za energie, které jsou aktuálně v Česku velmi palčivým tématem, musí mít dům dostatečnou tepelnou izolaci. Ta závisí na konkrétních řešeních jednotlivých částí domu. Z mnoha důvodů je často jedinou či finančně nejpřijatelnější možností položení tepelné izolace zevnitř, tedy z interiérové strany.

Jako tepelná izolace, která si skvěle poradí s vlhkostí či plísní, se pro vnitřní zateplení osvědčila paropropustná minerální vata. Tento způsob zateplení ušetří vaší domácnosti i tisíce korun ročně.

 

Do Česka dorazila kamenná horečka.

Zajímavou a rovněž efektivní možností, jak vytvořit další ochrannou vrstvu fasády proti únikům tepla, je pořízení klasických kamenných obkladů. Tento odolný přírodní element také zvýší estetiku každého bydlení a vdechne interiéru přírodní design. Není proto divu, že během pandemie a lockdownu zájem o přírodní kamenné obklady vzrostl. Stále častěji tak zdobí fasády rodinných domů či chalup v Česku i po celé Evropě.

Zatímco klasické kamenné obklady jsou vhodné pro externí využití, jako interiérovou variantu ke klasickým kamenným obkladům můžete využít novinku na trhu ALFIstick. Jedná se o samolepicí kamenné obklady z břidlice, kvarcitu, pískovce a mramoru s jednoduchou instalací, kterou hravě zvládne úplně každý. Dalším benefitem těchto samolepicích kamenných obkladů je jejich dlouhá životnost a náklady ušetřené za drahou montáž a speciální náčiní.

 Nejvíce tepla uniká okny, dveřmi či podlahou.

Víte, že jsou to právě okna, s nimiž jsou spojené největší tepelné ztráty? Hovoří se až o 40 % z celkové tepelné ztráty. Možností, jak přestat topit pánubohu do oken, je přitom několik. Kromě přidání vrstvy skla či kompletní výměny oken je odborníky doporučováno pořízení exteriérové stínicí techniky, jakou jsou například předokenní rolety.

U dveří je pak nejčastějším nedostatkem v souvislosti s únikem tepla nedostatečné těsnění. Možná budete překvapení, ale těsnění u dveří je důležitější než materiál, ze kterého jsou dveře vyrobeny.

Další alfou i omegou, jak zabránit tepelným ztrátám, je podlaha. Mezi podlahovými krytinami se na předních příčkách již několik let drží vinylové podlahy. Snadno se pokládají i udržují, jsou odolné vůči opotřebení a v jejich prospěch mluví výborné tepelně izolační a akustické vlastnosti.

Výběr, který potěší i zahřeje.

O tom, jak náročné je mnohdy sladit a kvalitně vybrat moderní design s funkčním řešením domácnosti, víme své i my. Naši odborníci si jsou vědomi toho, že „samotný vzhled rodinného domu či bytu vychází z osobitého stylu člověka“. Proto jsme připraveni skutečně na vše. Díky samolepicím kamenným obkladům či klasickým kamenným obkladům pomáháme svým zákazníkům nalézt nejen efektivní řešení v době energetické krize, ale zároveň vdechnout každému prostoru působivý luxus i hřejivou tradici.

V ALFIstyle můžete pohodlně, snadno a s velkým výběrem nakoupit skutečně vše. Aktuální hit na trhu představují exteriérové podlahy z WPC s imitací dřeva, díky kterým získáte například krásnou, útulnou terasu nenáročnou na údržbu. Svou terasu či zahradu můžete zkrášlit dalšími zahradními komponenty z naší bohaté nabídky.

Jak už to někdy v běžném životě bývá, bez klasických metrů, zakrývacích fólií, stavebního materiálu či vodováhy se občas zkrátka nikdo z nás neobejde. Proto nabízíme všem hrdým stavařům i příležitostným kutilům široké spektrum stavebního materiálu a příslušenství, které najde uplatnění nejen na stavbě, ale právě i při dalších odborných či kutilských činnostech.

Připravte se na novou topnou sezonu bez ztráty kytičky a žijte život svých snů!

 
 

 

  

Vzorek jen za 50Kč 149Kč 

Při objednávce použijte slevový kód:

VZOREKZA50

Slevový kód může být uplatněn pouze jednou /1 osobu a není možné použít jej pro více než 1 kus z každého druhu vzorku samolepicího obkladu.