Akvárium v interiéru

Toužíte-li v dnešní uspěchané době po trošce klidu a relaxace, pak není nic moudřejšího, než přenést kousek přírody rovnou k vám domů. Jednu z možností představuje akvárium v interiéru. Je to nejen překrásná estetická záležitost, ale především zdroj pozitivní energie, který působí na naši psychiku a svou uklidňující atmosférou vnáší do každého prostoru nádech tajemna i exotiky.

Jak zvolit vhodné umístění?

Pořídit domů tento vodní skvost nemusí být mnohdy úplně jednoduché. Obzvlášť pokud jste se rozhodli pro akvárium větších rozměrů, se kterým se pojí i velké zatížení. Čím větší, tím hezčí a exkluzivnější. Ano. Aby nám však celkový dojem nekazil mohutný nábytek, na kterém je akvárium umístěno, nabízí se jeho zabudování přímo do nosné stěny. Tato varianta je velmi originální, je však nutné počítat s jeho pořízením ideálně již při samotném zrodu realizace interiéru.

1-1 BL108

Jaké nároky vodní říše v interiéru vyžaduje?

Záleží jak na finančních prostředcích, tak i na čase, který jste schopni a ochotni údržbě věnovat. Nejnáročnější je akvárium mořské. Vyžaduje větší finanční obnos pro jeho založení a také zkušenosti. Je ale dokonale pestré a pohyb v něm je dynamičtější než například v akváriu japonském. To je skvělou volbou zejména pro milovníky zelené přírody. Mnohdy zde najdete více zeleně nežli ryb, přesto si můžete být jisti, že vás pohled do této tajemné hlubiny ve vteřině uklidní. Nemáte s akvaristikou žádné zkušenosti? Nevadí. Hitem dnešní doby jsou moderní závěsná akvária, která lze umístit na zeď jako obraz. Tento typ je cenově dostupný a hlavně téměř bezúdržbový.

Kámen vodu úžasně doplní

V kombinaci s přírodním kamenem získáváme opravdu luxusní doplněk interiéru. Dnes máme to štěstí, že na trhu najdeme vedle klasických kamenných obkladů i 3D samolepicí kamenné obklady nejrůznějších druhů i odstínů. Úžasně vynikne například společně s břidlicí či kvarcitem v odstínu Multicolor. Přemýšlíte nad rekonstrukcí bytu? Stavíte dům nebo nové pracovní prostory? Nechte se inspirovat tímto jedinečným přírodním prvkem a okouzlete pohledem na akvárium sebe i všechny ostatní.