Vánoční svátky u rodinného krbu

Vánoční idyla je odedávna spojována s teplem, rodinnou pohodou a nostalgií. Právě praskající dřevo v hořícím krbu v lidech po staletí navozuje příjemné pocity klidu a bezpečí. A ty si nejraději dopřáváme během Vánoc a celé zimy. Pokud také patříte k majitelům a milovníkům krbů, určitě vás zaujme jeho originální dekorace jak klasickými kamennými obklady tak samolepicími obklady Alfistick.

Oheň a krby doprovází člověka po tisíciletí

Krb za svou existenci prodělal zajímavý vývoj od otevřených ohňů v jeskyních pravěkých lovců přes první dekorované krby s komínem, jak je známe z hradů a zámků, až po moderní krby a kamna budované vevnitř i na zahradě. Po celou svoji historii krb plnil významné funkce jako zdroj tepla, ale i místo pro setkávání rodiny, přijímání návštěv a důležité rozhodování. A přestože byly krby postupně vytlačeny plynovým a centrálním vytápěním, stále si uchovávají přízeň tisíců lidí po celém světě.

fireplace-gb38ad2533_1280  fireplace-g6cddb0f78_640

Pomocník českých chalupářů i Santy Clause

Důvod je jasný – požitku z praskajícího dřeva a plápolajícího ohně v obývacím pokoji se jen tak něco nevyrovná. Krby jsou proto stále vítaným (a mnohdy jediným) řešením pro vytápění na chatách a chalupách, v hotelech a penzionech, ale i rodinných domech. O neutuchající oblibě krbů svědčí také krby instalované v bytech, jež jsou namísto dřeva vytápěny biolíhem či elektrickým proudem. A speciální úctě se krby těší v anglosaských zemích. Právě krb tam slouží jako místo, kde se o Vánocích věší punčochy a děti rozbalují dárky, které komínem přinesl Santa Claus.

Přírodní kámen je skvělá volba!

I Češi si na krby a jejich dekoraci potrpí, což dobře dokládají zákazníci našeho e-shopu Alfistyle.cz. Kamennými obklady totiž rádi obkládají právě krby, jak si můžete prohlédnout na fotkách z realizací. Stejně jako klasický kamenný obkladsamolepicí obklady ALFIstick z přírodní břidlice, kvarcitu, mramoru nebo pískovce odolají vlhkosti, žáru a vysokým teplotám. Vybírat můžete hned z několika odstínů nebo vsadit na nejprodávanější dezén – kvarcit multikolor. Ať bude vaše volba jakákoliv, přírodní kámen bude krbu rozhodně slušet.

Vánoce u krbu jako z pohádky si můžete dopřát ještě letos. Obklady ALFIstick totiž nalepíte snadno a rychle svépomocí, i bez odborné montáže a bez nepořádku. Po objednání vám je doručíme do tří dnů!