Jak stylově proměnit interiérové schodiště

schody_obrazySchodiště není jen důležitým interiérovým prvkem, který umožňuje pohyb mezi podlažími. Je to také estetická záležitost, která zkrášluje domov, ale i obchodní či kancelářské prostory a o svém majiteli ledacos vypoví. Ať už dáváte přednost moderně nebo klasice, existuje pár způsobů, jak vzhled schodiště vylepšit a z každodenní chůze do schodů udělat příjemnou aktivitu! Pojďme se společně podívat na 3 prvky, které vám k tomu pomohou. Jsou jimi – rodinné vzpomínky, přírodní element a světlo.

1) SCHODIŠTĚ JAKO RODINNÁ GALERIE

Stěna podél schodů je ideálním místem pro vaše rodinné fotografie, včetně fotek z dětství nebo širšího příbuzenstva. Pravidelně budou těšit vaše oko stejně jako oko dědečka nebo strýčka při rodinné návštěvě. Vyhrát si můžete s koncepcí fotogalerie a postupovat např. chronologicky, od nejstarší generace po současnost, nebo fotky řadit dle významných událostí – svatba, děti, promoce, dovolená atd., aby vám je stále připomínaly. Na schodišti se stejně dobře budou vyjímat malby, obrazy a jiné dekorace.

2) BALZÁM PRO DUŠI V PODOBĚ PŘÍRODY

Kámen v podobě obkladů z břidlice či kvarcitu navrací přírodu do našich domovů, což má pozitivní vliv na jeho vzhled i naši psychiku. Právě stěna podél schodiště je oblíbeným místem, kde kamenné obklady aplikovat. Pokud zvolíte 3D samolepicí obklady ALFIstick, instalace bude o to snadnější. Jednotlivé díly lze totiž libovolně řezat a přizpůsobit je rozměrům stěny. Montáž je bezprašná, zvládnete ji sami a na výběr máte pestrou paletu odstínů břidlice, kvarcitu, pískovce či mramoru.

TIP: přírodním kamenem můžete obložit taky schody samotné, a to s pomocí kamenné dlažby.

3) SVĚTLO PRO DESIGN I VAŠE BEZPEČÍ 

Udělejte dojem moderním osvětlením! Vestavěná LED světla rovnoměrně rozmístěná na stěně nebo na bok stupínků jsou ideální volbou. Nebudou vám překážet a sníží riziko pádu, protože se i potmě budete snadno orientovat. Nejenže osvětlení oslní, ale díky jeho nízké spotřebě energie a dlouhé výdrži můžete v klidu svítit po celou noc.

Ať už plánujete rekonstruovat byt či dům, nebo pouze zkrášlit své bydlení, naše tipy vám určitě přijdou vhod. Zvolit můžete jen jeden z návrhů nebo vhodně zkombinovat všechny tři. Uděláte nám radost, pokud s námi budete sdílet fotky z vaší realizace v komentářích na Facebooku nebo je pošlete e-mailem!